My Online Diary
Entries Owner Linkies
Result PMR 2013
Friday, 13 December 2013 • 04:16 • 0 comments
Hi, Assalammuaalaikum. Maaf lamaa tak update. Busy. Busy?! Hahahaha, busy hadap twitter and instagram. Maaf, maaf :D Amacam kawan-kawan yang nak ambik PMR tahun ni? Dah ready? Berapa hari je lagi result nak keluar. Ekceli, kita pun ambik PMR tahun ni. Urghh! Takut nya :( Mama cakap "Kita dah buat sebaik mungkin. So, redha je dengan keputusan yang kita dapat. Takde apa yang nak takut nya." Ada betul jugak kata mama <3 Haaa, awal-awal taknak belajar, nak menyesal sekarang pun takde guna kan :D Orang suruh study banyak je alasan, itu ini lah. Takpe-takpe, InsyaAllah ada rezeki :'D

Kira-kira tinggal 6 hari lagi result nak keluar. InsyaAllah ye semua dapat result yang cemerlang. Gagal sekali tak bermakna gagal selama nya. Banyak kan berdoa, InsyaAllah :'D Ni haaa kita baca kat Twitter, sebelum ambik result baca surah:

Al-Fatihah
Ayat Kursi
Al-Ikhlas, 7 kali
Al-Falaq, 3kali
An-Nas, 3 kali

Ohh yaaa, result PMR juga boleh di semak melalui SMS. Cara-cara nya :-

Type PMR<jarak>NO KAD PENGENALAN<jarak>ANGKA GILIRAN
Contoh : PMR 502020202020 BCXXXXXXX dan hantar SMS ke 15888

Dan, boleh jugak semak melalui online. Cara-cara nya :-

Arahan :
1) Masukkan Nombor Kad Pengenalan atau Sijil Surat Beranak
2) Pilih Sekolah Rendah atau Sekolah Menengah
3) Klik butang Semak Laporan


Sampai sini dulu post untuk kali ini. Assalammualaikum :)

Owner

Assalammualaikum. My name is Mysara ツ

06071998 | 16071984 ღ


CREDIT
Skins was made by Najwa Shafira
Header was made by Ceknisasapet
Helped by Candy Ersynx
Re-edit by Mysara
Hackers and spammers are not allowed!


Music